Alle Har Ret Til En Fed Familie! #Part two

Set fra det lille barns perspektiv, vil jeg forsøge at stille spørgsmål til den herskende kulturelle norm, hvad angår det at have børn i institution.


Er det fedt, når mor og far begge arbejder 37 timer + overarbejde?

Er det fedt, at være et lille barn, der primær har flere timer med de skiftende pædagoger i institutionen frem for med mor eller far? 

Er det fedt, at politikkerne ikke vil gøre det lettere tilgængeligt for mor eller far arbejde mindre mens børnene er små? 

Er det fedt, at politikkerne vil gøre det lettere tilgængeligt, for forældre med skæve arbejdestider, at have børn i institutioner? 

Er det natur eller kultur, når mor og far ser det som deres ret at kunne aflevere deres børn i institutioner, så de kan komme tilbage til jobbet efter endt barsel? 

Er det natur eller kultur, når mor og far mener, at det er sundt og fremmende for deres børns sociale kompetencer at komme i institution?

Ifølge Ole Schouenborg ville vi ikke have skabt nutidens samfund, som det ser ud i dag, hvis vi på forhånd havde kendt konsekvenserne.
Men ligger vi som redt og hvad gør vi så?? Min kloge veninde sagde noget i retning af, så må vi jo bruge den viden vi har nu, til at gøre noget godt.

Men så havner vi igen ved, hvad er “godt" og for hvem?

Ole Schouenborg mener, at en ny form for institution, hvor mødre i fællesskab med deres børn under to år er tilknyttet, kan være en løsning. på den måde kan mødrene opretholde en up-to-date-kontakt med omverdenen og erhvervslivet, samtidig med at de plejer deres relation til barnet og derved også styrker barnets robusthed. Schouenborg peger på, at barnets naturlige måde at vise, at det så småt er klar til at lade sig skille fra mor er, når barnet selv begynder at gå væk fra mor. En skæringsdato som på ingen måde falder samtidig med den politikerene har sat da de vedtog ved lov, hvornår længe man har ret til barsel. Beskæftigelsesministeriets bestemmelse lyder på, at man som mor har ret til 20 ugers barselsorlov og ret til 32 ugers forælderorlov i alt 52 uger…  52 uger…. der var mine børn i hvert fald ikke rent fysisk i stand til at gøre et alvorligt forsøg på at gå langt væk fra mig.  Men det er klart federe for staten, at vi skynder os tilbage på arbejdsmarkedet og tjener penge til skatter og afgifter.

Gad vide, hvornår der kommer et parti og et ministerium, der ikke kun har kvinders-ret-til-karriere for øje, men faktisk sætter børnenes reelle behov for nærhed og omsorg øverst på dagsordenen??

Det kræver selvfølgelig også modige kvinder, der tør at stole på deres egne evner som mor og omsorgsyder rent faktisk yder mere kvalitet for hendes eget barn, end den betalte pædagogs omsorg kan yde.
Det kræver også mødre, der besidder det mod, der skal til, for at lægge ambitioner lidt på hylden. Mødre der ikke lader sig lulle ind i kulturens og samfundets forventninger om, at vi, som kvinder, både skal kunne amme, male stue, arbejde 45 timer pr. uge, sidde i skolebestyrelsen, samt være en fantastisk hustru på én gang.

Der findes altid eksempler på forældre, hvis børn elsker deres institution.. ifølge forældrene, men det betyder jo ikke, at børnene ikke ville elske endnu mere, at være sammen med mor eller far hele dagen.

Der er også forældre som, med is i maven, afleverer deres grædende barn og trøster sig ved, at barnet kun græder for at få sin vilje, men barnet skal simpelthen ikke styre om de skal give afkald på deres liv og arbejde, blot fordi de har fået et barn…. …….Jeg har så svært ved at tro på, at børn er så udspekuleret, at de græder fordi, de ikke vil have, at deres mor skal bevare det liv, hun havde før barnet kom til verden. Jeg tror, simpelthen ikke, at barnet har overvejet mors udgangspunkt så nøje, men blot at barnet græder fordi, det er unaturligt, at mor forlader barnet, mens det endnu er i en hjælpeløs tilstand.
Men den onde onde natur forsøger bevidst at spolere mors tillærte kultur, siger mor, og det er altså ikke pænt af natur!

Det kan være svært at afgøre, hvem der er afsender af disse kulturelle forentinger og forestillinger om, hvordan vi skal leve - Er det regeringen? Er det andre mødre? Er det erhvervslivet? Eller er det os selv? Jeg tror i hvert fald, ikke det er børnene..
Kunne børnene få det som de ville, tror jeg, at de ville vælge at være sammen som familie, som flok, og langsomt indtage verdenen, med mor eller far lige ved siden af, i det omfang, de selv var klar til det.

Måske ville den svenske model være fordelagtigt for børnene?
I Sverige har man som forælder ret til at deltid, såfremt man har børn under 8 år. I Danmark er det efterhånden ikke til at støve et deltidsjob op.

Noget skal der i hvert ske, hvis vi skal lytte til Ole Schouenborg og forsøge at rette op på og imødekommer de konsekvenser vores kulturelle samfund har medført børnene.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Den ærlige jobansøgning

Tillykke, du har vundet et antidemokratisk samfund!

Overskudsmødre med stor fed løgn på!