Tillykke, du har vundet et antidemokratisk samfund!

"Lockout" sagde statens chefforhandler og innovationsminister, Sophie Løhde.
Men i virkeligheden er der tale om en ny omgang metoo! Denne gang er det staten, der krænker vores demokrati. Så i disse metoo-tider er det vel passende med et hashtag med ordlyden: #governmentmetoo ??

For det er virkelig et vanvittigt angreb på vores demokrati! Og demokrati er ellers noget vi skandinavere ynder at bryste os med, at være så skarpe til, at vi allerhelst ser det mast ned i halsen på stort set alle andre lande. Særligt har vi fokus på Mellemøsten! For de har da slet ikke forstået, hvor fedt man kan have det, og det er tilsyneladende vores forbandede pligt, at lære dem alt, de ikke ved. Men i disse dage bør de lukke øjne lidt, for det er rigtigt grimt.
Med en lockout lammes den offentlige sektor og det rammer vidt bredt, og det er i den grad en magtfordrejning ude af proportioner, da vi som befolkning ikke har samme muligheder for brug af magtmidler for at få staten til at rette ind.
Det ville ellers fristende med en lockout af finansministeriet for at sælge DONG (tab på ca. 50 milliarder) og Statens vaccineproduktion (tab på ca. 1,5 milliarder) og finansministeriet for at sende 12-13 milliarder ud af landet. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange skattelettelser, det kunne være blevet til, hvor mange offentlige chefer, der kunne have fået en bonus, hvor mange ministre man kunne have roteret rundt, så alle i folketingets børnehave fik en bid af kagen. Øv, det er ærgerligt.

Kan der så tjenes nogle penge på lockout? Ja, noget spares der jo på lønninger. Men mon ikke den besparelse ret hurtigt kan veksles til tab af troværdighed, tillid, stemmeandele, en følelsesøkonomi, der fortsat nurses på fra sidste konflikt.

De unge har ikke glemt den sidste lockout, dengang under SRSF-regeringen, deres forældre har ikke glemt den, og ej heller lærerne. Så når regeringen slår både den venstre og højre hjernehalvdel fra og  stabler en ny lockout på benene, der rækker så vidt, virker som det rene selvmord, hvis VLAK-regeringen ønsker at bestå ved næste valg. Det giver jo ingen mening, at forhold til at de skal give afkald på alle deres politiker-frynsegoder, som høje grundlønninger, diverse tillæg, og middage med kvotekonger etc.

Hvad lærer vores unge?
De lærer, at magt er noget man bruger, når man virkelig vil have sin vilje!
De lærer, at demokrati kun gælder så længe regeringen synes, det er en sjov leg!
De lærer, at politikere i den grad er produceret af et usympatisk og svært utilregneligt materiale!
De etablerer antipati i en grad, så de forhåbentligt inspireres til de selv vil arbejde for at konstruere et bedre samfund!

DR lavede et lille indslag om de konsekvenser en lockout har for de forestående konfirmationer, og idet jeg er mor til en ret fantastisk 14-årig dreng, som jeg hver dag observerer gennem filter af englestøv, der skal konfirmeres lige om lidt, blev jeg spurgt om, jeg ville stille op til interview og fortælle om, hvordan lockouten vil ramme os. Og dét vil jeg til hver en tid! Jeg vil til hver en tid kritiserer regerings fuldstændig måbe-fremkaldende beslutning.
Men i min bevidsthed om, at DR nok helst ville høre mig sige: "Det er virkelig ikke rart, fordi vi har booket lokale og bestilt 3-retters, og det kan ikke afbestilles med så kort varsel, så jeg er gået helt i panik." så ville jeg hellere benytte lejligheden til at tale om, hvordan vi i stedet vil bruge den allerede planlagte fest til at ændre konceptet til en temafest med temaerne Magtfordrejning, etik, moral og forhandlingsmetoder, og at "jeg ville gå hjem og granske historien, for at finde en tidsperiode med en stor kløft mellem befolkning og stat, og servere mad fra den tidsperiode, for at bevare den røde tråd i festen". Det er faktisk en yderst kærkommen lejlighed til at få belyst, hvordan man kan og ikke kan begærde sig et såkaldt demokratisk samfund, og dermed skylder vi næsten en TAK til regeringen for at give os den mulighed.
Desværre, måske mest desværre for mig, har DR klippet stort set hele ned til få sekunder. Og måske er min kritik slet ikke berettiget?

For det da egentlig også ret belastende at opleve, de der offentlige ansattes vulgære overforbrug som resultat af en misundelsesværdig årelang lønfeshzt.
Jeg tror nok, at vi alle har oplevet at sidde på skadestuen og skulle vente i evigheder på sygeplejersker, der lige skulle returnere fra dagens shoppetur.
    Jeg er nok ikke den eneste, der har regnet ud, at frokostpauserne bruges på at dingle rundt i Magasin med glas champagne i hånden og se bebrejdende på den personlige shopper, når denne foreslår en badebuksedragt! For helt ærligt, har shopperen ikke fattet, at sygeplejerskernes hus, på den franske riviera er superprivat og uden behov for at pakke sig ind? Desuden er også ulovligt i Frankrig. Man skal virkelig lede langt efter en god shopper i dag... suk.
 Og med det syn på, hvordan frokostpauserne bliver (over)spenderet, er det jo klart, at arbejdsgiver ikke vil betale den, så Go Crazy, Sophie Løhde, og flå den frokostpause væk!
 Og kunne sygeplejersken helt ærligt ikke også lade være med at sidde der og ose af kaviar og dyre bobler og placere sin Prada taske i sygesengen - har hun brug for at flashe sit værd gennem en taske eller hvad? Er det for meget at foreslå hende en psykolog?
Man skal nok lige overveje om, man har lyst til at påpege hendes adfærd, for så trækker hun bare nonchalant på skulderen og siger ting som:
 "Vær du bare glad for, at jeg ikke har købt hele sygehuset og privatiseret hele lortet, for så har du slet ikke råd til at komme her!"
Mens hendes diamantbesatte fingre smider en cigar i vasken, hvorefter hun drejer om på sine Christian Louboutin stiletter og forlader mig, der sidder tilbage som et forsvarsløst og såret dyr. Ergo sygeplejersker og andre offentlige ansatte har det bare alt for godt, og det skal stoppes!

Det er heller ikke særligt sjovt, når endnu en SoSu-hjælper har parkeret sin private Tesla midt på vejen, for hvem gider at køre i Kommunens udtjente Toyotaer, når de skal køre rundt blandt byens ældre?
Problemet er, at de tager sig god tid hos borgeren, der selvfølgelig i virkeligheden næsten kan klare sig selv, hvorfor SoSu-hjælper og borger stille og roligt kan sidde og hygge sig med en kop kaffe. Her må man jo sige, at systemet virkelig virker - for borgeren har altså brug for, at der også er lidt til hyggesnak! Tænk på, at SoSu-hjælperen nogle gange er deres eneste menneskelige kontakt! Men selvom jeg godt kan unde borgeren en hyggelig stund, er jeg træt af at sidde der og glo bag en Tesla, der er efterladt på tværs af vejen og dermed spærrer trafikken i begge retninger :-(

Godt, at Sophie Løhde nu står i spidsen for en solid omgang kollektiv opdragelse, for vi savner offentlige ansatte, der er jordnære og ikke opfører sig som luftballoner. De ødelægger samfundets sammenhængskraft med alle deres krav og om betalt frokost og yderligere lønfest-bidrag, der kan finansiere eksklusive huskøb i udlandet, hvor de sikkert også gemmer alle deres penge, og så er det altså pisseuetisk at drikke champagne i arbejdstiden og true med opkøbe hele hospitalet. Det er faktisk ulovligt at true i Danmark! Jeg sir' det bare.

Desuden skal der altså spares penge, så der kan bliver råd til at udvide forsamlingen af inkompetente politikker-tosser, der i øvrigt som den eneste børnehave, får lov til at holde åbent under lockout. De kan bruge tiden på at rulle hinanden i guldstøv og diamanter, så vi kan kende dem på gaden og dermed har mulighed for at vige uden dem. For lige børn leger bedst, men i et så opdelt Danmark, som en lockout skaber, bliver uligheden større og større.
#governmentmetoo #lockout2018 #demokrati #lackofdemocracy #magtfordrejning #notverysisterlikeSophieLøhde #soome 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Den ærlige jobansøgning

Overskudsmødre med stor fed løgn på!